28 decembrie 2004

Cine esti tu, Mark Simpson?

Numele lui Mark Simpson se leaga de metrosexual, prin crearea in 1994 a primei definitii categoriale a fenomenului. De atunci, el s-a identificat cu fenomeul in cauza, creand instrumentarul necesar de analiza, precum si sistemul critic de comprehensiune a evolutiei metrosexualului.


Mark Simpson s-a nascut in York, Anglia, unde va merge la aceeasi scoala cu Guy Fawkes, dar nu in acelasi an de invatamant. Dupa ce fuge de la Oriel College Oxford si lucreaza ca docher, macelar, fotomodel pentru copertile de romane roz, spalator de vase si vanzator ambulant, realizeaza ca se poate descurca mai bine lucrand independent si isi incepe cariera de scriitor.
The New York Times il denumeste ca fiind creatorul conceptului de 'metrosexual' (nu atit de cunoscut si utilizat in 1994) si se pare ca a fost sursa de inspiratie pentru Quentin Tarantino in crearea personajului din filmul Sleep With Me, acel invitat la petrecere obsedat de homoerotismul clasicului blockbuster Top Gun.Simpson este autorul mai multor carti de critca, cum ar fi Male Impersonators, It's a Queer World, Anti-Gay, The Queen is Dead (coautor), Sex Terror: Erotic Misadventures in Pop Culture, si ultima aparitie editoriala, Saint Morrissey.
Actualmente traieste la Londra, dar doar pentru ca, venind intr-o scurta vizita de o zi in 1984, va rata vaporul de intoarcere in nord si nu va putea sa gaseasca autostrada A1 ("bloody Londoners don't give directions").

Niciun comentariu: