12 decembrie 2004

Sex

In articolul din 1994, Mark Simpson defineste sexualitatea metrosexualului ca fiind una preponderent heterosexuala, dar lipsita de importanta. Cu toate acestea, in discutiile sau conferintele despre acest subiect, una dintre intrebarile care au revenit in mod curent a fost cea care priveste identitatea sexuala a metrosexualului.
Prin urmare: hetero, homo, bi, pan? Nici una dintre identitati, ci practic toate la un loc.
Metrosexualul delimiteaza un nou teritoriu al sexualitatii umane, acela al egosexualismului. Prin excelenta egocentric, metrosexualul vede in ceilalti propria reflectare. Faptul ca imprumuta din limbajul feminin si din cel homosexual nenumarate coduri, vizand o ambiguizare voita, ii ofera posibilitatea de a capta centrul de interes al celor doua sexe. Natura lui narcisica il face ca, inclusiv in timpul actului sexual, sa caute o proprie reflectare care scade din importanta preferinta sexuala.


In actul sexual, el va juca mereu rolul activ, pentru ca este unicul mijloc prin care poate sa controleze situatia. Nu va cauta parteneri plictisitori, ci ca incerca mereu sa putea in scena intregul act sexual. Amator al dramatismului, el va pune in practica instrumentarul fantasmatic prin care el va fi mereu in centrul actiuni, restul desenandu-se si gravitind in jurul persoanei sale. Nu va incerca sa adopte teatralitatea rolurilor (nu agreeaza schimbarea de identitate pentru profilul piratului care descopera o comoara sau a doctorului care controleaza un pacient). Rolul interpretat in actul sexual prin schimbarea identitatii i-ar putea deconcentra partenerul de la admiratia unicului lucru important in punerea in scena: corpul metrosexual. Astfel incit, daca el cistiga in romantism prin abordarea temelor dramatice, va pierde la puncte in interpretarea rolurilor imaginative.
Revenind la intrebarea privind identitatea sexuala, un raspuns plauzibil ar fi acela al dezvoltarii unei noi tipologii sexuale, care pune in centrul atentiei o identitate complet egocentrica. O noua era se deschide in sexualitatea umana: este era egocentrismului pregnant.

Niciun comentariu: