14 martie 2005

Absolut Metrosexual

Imagistica fictionala contemporana surprinde modele deja existente, reinterpretandu-le, pentru a oferi noi produse de consum global. Astfel, campanii publicitate destinate majoritatii consumatorilor se segmenteaza, adresandu-se unui background specific, in functie de parametrii sociali si economici.
Astfel metrosexualul, ca fenomen social isi creeaza propriile forme de manifestare, regasindu-se in cele mai mici detalii si in cele mai diverse domenii. Nu a fost mult pana cand mass media - suportul de manifestare primordial pentru metrosexual - sa ii ofere noi forme de expresie, sedimentand un comportament urban specific. Rezultatul? Un item de neinlocuit in interactiunea sociala; un tip de bautura care sa ii individualizeze personalitatea si sa ii determine comportamentul. Provenind din campania fictionala pentru gama "Absolut", campanie prezenta in serialul fetish pentru metrosexuali "The Sex and the City", "Absolut Hunk" va fi tradus in realitatea curenta, introducand o bautura cu acelasi nume. Imaginea publicitara, voit provocatoare, speculeaza imagistica metrosexuala, introducand noul estetism masculin, al unei sexualitati complet egocentrice, intoarse catre sine, si a unei corporalitati de tip apollinic.
Iar pentru amatori, reteta de "Absolut Hunk" contine:
4 parti Absolut Vanilla
1 parte suc proaspat de tei
cateva picaturi de sirop de ananas.
Se toarna Absolut Vanilla peste cuburile de gheata in shaker.
Se creeaza un sirop simplu amestecand parti egale de apa si zahar.
Se asteapta cateva momente pentru ca zaharul sa se dizolve complet in apa, devenind sirop.
Se adauga siropul sucul de tei si siropul de ananas.
Se amesteca.
Se serveste in pahare de martini
Se ornamenteaza cu o felie de ananas.
Et voila!

"The Metrosexual Guide of Style" prevede un important capitol destinat interactiunii sociale in registrele urbane contemporane. Inlocuind restaurantul cu barul, iar sala de opera cu discoteca, noul erou urban are nevoie de un instrumentar pe masura pentru a asigura nevoia de punere in scena a propriei sale aparitii. "Absolut Hunk" devine astfel exponentul prin excelenta, nu numai a unui statut social, ci - mai ales - al unui statut personal.

Pentru mai multe informatii despre "Absolut", apasati aici.

Niciun comentariu: